Blaasontstekingen / Urineweginfecties

Blaasontstekingen / Urineweginfecties

Blaasontstekingen zijn bij vrouwen een veelvoorkomende, en meestal niet zo’n ernstige kwaal, die echter wel zeer hinderlijk kan zijn; veel plassen, vooral vaak kleine beetjes, en/of een branderige plas zijn kenmerkende verschijnselen. Soms komen er ook koorts en “niet lekker” voelen bij.

Als u denkt dat u een blaasontsteking heeft, lever dan voor 10.00 uur een potje met ochtendurine in voor onderzoek. Neem bv een schoongewassen jampot om de plas in op te vangen. Bij voorkeur de eerste urine van de dag. Was uw uitwendige geslachtsdelen vooraf met water en een washand, spreid de schaamlippen, en laat het eerste beetje weglopen. Direct het potje sluiten, naam en geboortedatum erop zetten en inleveren bij de praktijk. Als dat niet meteen lukt, svp bewaren in de koelkast. Na 12.00 uur kunt u bellen voor de uitslag, er is dan in overleg met de arts besproken wat voor u de beste behandeling is.

Urineweginfecties bij kinderen en mannen zijn veel zeldzamer, maar ernstiger. Deze patiënten willen we graag op het spreekuur zien.

Afspraak maken

Maak voor 10.00 uur een afspraak.
Er is geen inloop spreekuur.
072 - 572 21 89

Middenweg 53 ingang A (roze deur)
1703 RB Heerhugowaard

Herhaalrecepten

U kunt hiervoor bellen op
072 - 574 11 00U hoort op de meldtekst wanneer de recepten voor u klaar liggen bij uw eigen apotheek.

Spoed

Spoed tijdens openingstijden

072 - 572 14 88

Spoed buiten openingstijden belt u de huisartsenpost
072 - 518 06 18