Zelftests

Zelftests

Hieronder vindt u een overzicht van zelfstesten. Deze testen kunt u via de links naar verschillende websites invullen.

Is mijn gewicht goed?
Een gezond gewicht is belangrijk om hart- en vaatziekten te voorkomen. Bepaal met de BMI-meter van de Hartstichting of uw gewicht gezond is. Vul uw gegevens in en wij mailen u een persoonlijk advies, op basis van uw BMI.

Ben ik kleurenblind?
Kleurenblindheid komt in verschillende mate van ernst voor. Een lichte mate van kleurenblindheid is in het dagelijks leven vaak niet of nauwelijks merkbaar. Verminderd kleurenzien is erfelijk. Bij mannen komt kleurenblindheid twintig keer vaker voor (± 8%) dan bij vrouwen. Vrouwenkunnen wel draagster zijn. Dat wil zeggen dat ze zelf normaal kleuren onderscheiden, maar de stoornis wel kunnen doorgeven aan hun zonen. De rood-groen stoornissen komen het meeste voor. De mate van gestoord kleurenzien zal in de loop van het leven niet veranderen.

Kleurenblindheid is niet te behandelen of te verhelpen. Er zijn verschillende testen voor het vaststellen van kleurenblindheid.

Wanneer beval ik?
De zwangerschap duurt negen maanden. Om preciezer te zijn veertig weken. Maar hoeveel dagen is dat nu precies? Wilt u precies weten wat de uitrekendatum van de zwangerschap is?

Hoe lang word ik?
De lengte van de ouders is van invloed op de lengte van hun kinderen. Daarom vraagt de arts ook naar de lengte van de ouders. Op basis van deze gegevens kan de arts berekenen hoe lang het kind zou moeten worden op basis van de lengte van zijn of haar ouders. Ook kan de arts nagaan of het kind zich volgens verwachting ontwikkelt. Voor een globale berekening kunt u de tabel op de website van groeiwijzer invullen.

Heb ik griep?
Met behulp van de Griep Check kunt u kijken of u besmet bent met een griepvirus. Na het beantwoorden van een aantal vragen volgt een advies voor uw specifieke situatie.


Afspraak maken

Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.

072 - 572 21 89

Middenweg 53 ingang A (roze deur)
1703 RB Heerhugowaard

Herhaalrecepten

U kunt hiervoor bellen op
072 - 574 11 00

U hoort op de meldtekst wanneer de recepten voor u klaar liggen bij uw eigen apotheek

Spoed

Spoed tijdens openingstijden
072 - 572 14 88

Spoed buiten openingstijden belt u de huisartsenpost
072 - 518 06 18