Reizigersadvisering vacinatie

Reizigersadvisering / Reisvaccinatie

Reizigersadvisering

Het internet afzoeken naar een leuke reis, de vakantiebeurs in Utrecht bezoeken of een reisgids halen bij een reisbureau. U bereidt zich goed voor, zodat u een onvergetelijke vakantie hebt. Toch kan reizen naar (sub)tropische bestemmingen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. De voedselhygiëne laat in het buitenland vaak te wensen over, er zitten insecten en andere dieren die ziekten overbrengen. Maar ook politieke onrust in een regio of een natuurramp kan uw vakantie anders laten verlopen als u zelf had gedacht. Op de website van de GGD kunt u reizigersadvies vinden.

Reisvaccinatie

Verre reizen maken en kennis maken met andere culturen is
inspirerend. Een verre reis betekent echter ook risico’s voor uw
gezondheid. Niet alleen in de tropen, maar ook in landen dichterbij huis kunt u een infectieziekte oplopen, zoals Hepatitis A of diarree. Om gezond weer terug te komen is een goede voorbereiding belangrijk. De GGD helpt u graag daarbij.

Op het spreekuur bij de GGD ontvangt u informatie die is afgestemd op uw specifieke situatie. Op de website van de GGD vindt u informatie over de meest voorkomende vaccinaties en ziekten.

Afspraak maken

Maak voor 10.00 uur een afspraak.
Er is geen inloop spreekuur.
072 - 572 21 89

Middenweg 53 ingang A (roze deur)
1703 RB Heerhugowaard

Herhaalrecepten

U kunt hiervoor bellen op
072 - 574 11 00U hoort op de meldtekst wanneer de recepten voor u klaar liggen bij uw eigen apotheek.

Spoed

Spoed tijdens openingstijden

072 - 572 14 88

Spoed buiten openingstijden belt u de huisartsenpost
072 - 518 06 18