Herhaalrecepten

Herhaalrecepten

Telefonisch nabestellen van medicamenten

Recepten voor medicamenten die u eerder van ons hebt gekregen, kunnen telefonisch nabesteld worden, indien uw eigen apotheek in Heerhugowaard gevestigd is.

U kunt hiervoor de receptentelefoonlijn bellen op 072 - 574 11 00. Op deze lijn staat een antwoordapparaat open, dat u 24 uur per dag kunt inspreken. U hoort op de meldtekst wanneer de recepten voor u klaar liggen bij uw eigen apotheek.

Spreekt u duidelijk uw naam en geboortedatum in, verder de naam van het medicament, de sterkte (aantal milligram per pil of per gram zalf) en het gebruik (aantal keren gebruik per dag). Het is handig om hiervoor het doosje van de apotheek bij de hand te hebben.

Onduidelijke of onvolledige aanvragen worden om veiligheidsredenen niet in behandeling genomen. U hoeft geen recept bij ons af te halen!

Recepten van de specialist kunnen in de meeste gevallen ook via ons nabesteld worden. Zorg dat u precies weet om welk middel het gaat, de sterkte per tablet kent, en de wijze van gebruik! Het is het beste om het lege doosje er even bij te pakken.

Voor tijdens onze afwezigheid is er met de apotheek een regeling getroffen.

U moet dan voor 10.00 uur uw eigen apotheek bellen, dan kunt u 's middags uw medicament daar ophalen. N.b. dit geldt alleen voor herhaalrecepten! Uiteraard worden deze recepten achteraf nog door ons gecontroleerd en geautoriseerd.

Herhaalrecepten bij afwezigheid van uw huisarts

Wanneer herhaling via de apotheek?

Als uw huisarts tijdens werkdagen afwezig is.

Welke recepten herhalen op deze manier?

Uitsluitend recepten die u dagelijks gebruikt. B.v. bloeddruktabletten, “bloedverdunners”, de anticonceptiepil, middelen tegen astma.

Hoe vraagt u dit aan?

U belt voor 12 uur uw eigen apotheek. U kan de medicatie dan na 16.00 uur ophalen bij uw apotheek

Kwaliteitsbewaking

Uw eigen apotheker bewaakt de recepten m.b.v. de computer. Uw apotheker heeft hierbij nauw overleg met de huisartsen die waarnemen tijdens de afwezigheid van uw eigen huisarts. Als extra controle worden de recepten nogmaals doorgenomen door de eigen huisarts (verplicht) als deze weer aanwezig is.

Automatische herhaalservice
Heeft u wel eens gedacht om gebruik te maken van automatische verstrekking van herhaalrecepten. Dit betekent, dat medicijnen die u langdurig gebruikt, automatisch worden verstrekt. Neemt u hiervoor contact op met uw apotheek.

Apotheek Middenwaard
072 - 574 11 98


Apotheek Stad van de Zon
072 - 534 66 77

Apotheek Centrumwaard
072 - 571 16 80

Afspraak maken

Maak voor 10.00 uur een afspraak.
Er is geen inloop spreekuur.
072 - 572 21 89

Middenweg 53 ingang A (roze deur)
1703 RB Heerhugowaard

Herhaalrecepten

U kunt hiervoor bellen op
072 - 574 11 00U hoort op de meldtekst wanneer de recepten voor u klaar liggen bij uw eigen apotheek.

Spoed

Spoed tijdens openingstijden

072 - 572 14 88

Spoed buiten openingstijden belt u de huisartsenpost
072 - 518 06 18